Szentlőrinckáta Hivatalos Honlapja - Hírek
2018. Május 21. Hétfő, 18:32:51

Navigáció
Legújabb cikkek
Szüreti mulatság 2017
Március 15. Meghívó 2017.
Márton-nap 2016.
Nemzeti Gyász Emléknapja 2016.
Október 6-i községi megemlékezés
Események
<< Május 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Nincsenek események.

Tájékoztató "Ökoviz" Szentlőrinckáta 2017 I. negyedéves gyűjtési rendjéről
Hírek

tajekoztato_okoviz_szentlorinckata_2017_i_negyedeves_gyujtesi_rendjerol.jpg

VERSENYTÁRGYALÁS
Hírek

versenytargyalas

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

Tisztelt Szentlőrinckátai Lakosok!


Szeretnénk Önöket tájékoztatni a legfrissebb, sikeres pályázati elbírálásokról:

 

- Adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok támogatása belterületi utak felújítására -

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az ebr42 önkormányzati információs rendszerben. A benyújtott pályázat alapján 2016. november 11. napján kelt miniszteri döntésnek megfelelően 20.000.000,-  Ft, azaz húszmillió forint egyszeri jellegű, vissza nem térítendő központi költségvetési támogatásban részesíti településünket. A nyert összeg be is érkezett számlánkra, melyet jövőre fogunk felhasználni közterület építési célra. Igényelt támogatás felhasználási célja: 2255 Szentlőrinckáta, Szabadság utca útépítés, illetve Petőfi Sándor utca útépítés (Árpád utca és Kertész utca közötti szakasza). A kettő útszakasz összesen körülbelül 25-26 millió Ft,/ tehát a fennmaradó összeg (5-6 millió Ft)/ melyet az Önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata indult, az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt „Büszkeségpontok” pályázaton. Az Emlékbizottság 2016.12.06. napjával pályázatunkat elfogadta, és a támogatásra érdemesnek ítélte. Az elnyerhető támogatás mértéke 5.000.000,- Forint volt, mely nem visszatérítendő. A település vezetésének régi vágya, hogy a községben a nemzeti ünnepek méltó helyen kerülhessenek megrendezésre, a megemlékezések helyszíne kijelölésre került. A település Önkormányzatának tulajdonában lévő, a község központjában található Hősök terét jelölte ki megvalósítási helyszínül, amelynek ékköve egy új emlékmű, a település „Büszkeségpontja, az 1956-os forradalom emlékműve lesz. Az új ’56-os emlékmű terveit az 1959-ben Csengeren született szobrászművész, Bíró Lajos készítette el. A tervezett ’56-os emlékmű összmagassága 3,2 méter. Az 1,7 méter kerek mészkő oszlopon egy bronzból készült női figura jelenik meg, melynek magassága 1,5 méter. A női figura kezében egy lyukas zászlót tart, mely egybeolvad a testével.  Az emlékmű kivitelezésének teljes költsége 5.000.000 Ft, amelyhez 300.000,- Ft saját önerőt biztosít Szentlőrinckáta község Önkormányzata. 

Nagy István polgármester

FELHÍVÁS - ÁLLÁSHIRDETÉS !
Hírek

 

 

allashirdetes_szentlorinckata_2016_11_24.jpg

MEGHÍVÓ 2016. ÉVI KÖZMEGHALLGATÁSRA
Hírek

2016_evi_kozmeghallgatas_szentlorinckata.jpg

SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS 2016.
SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS 2016.

 

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016 (XI.4.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről - melynek 1.számú melléklete tartalmazza a kitöltendő kérelmet is !

KÉMÉNYSEPRÉSSEL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

 

 

November 1-je óta a korábbinál is nagyobb területen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői a lakossági kémények tisztítását,  ellenőrzését. Jelenleg 17 megye 2499 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási területéhez. A gazdálkodó szervezetek  tulajdonában lévő kémények ellenőrzését és tisztítását változatlanul a kéményseprőcégek végzik megrendelésre.

kemenysepres_lakossagi_tajekoztat_1.jpg

  Az, hogy milyen gyakran érkezik valakihez a kéményseprő, attól függ, hogy az adott háztartásban milyen tüzelőberendezéssel  fűtenek, nem pedig attól, hogy fűtési időszak van-e. Gázüzemű és zárt égésterű tüzelőeszköz esetén kétévente, minden egyéb  fűtőberendezés esetében évente érkezik a kéményseprő.

 

 A kötelező lakossági sormunka az egész országban ingyenes. A kéményseprő 15 nappal az ellenőrzés előtt írásos értesítőt dob a  postaládába. Ha a kéményseprő az értesítésben megadott időpontban nem találja otthon a kéménytulajdonost, újabb időpontról  hagy értesítést. Ha a sormunkát a kéményseprő a második időpontban sem tudja elvégezni, akkor a kéménytulajdonosnak 30  napon belül egyeztetnie kell egy új, közös időpontot, amikor elvégezhető a sormunka. A harmadik, közösen egyeztetett időpontban  elvégzett munkáért már ki kell fizetni a kiszállási díjat (körülbelül 500 forint), de nem készpénzben, hanem csekken, vagy  átutalással.

 

 A kötelező és ingyenes lakossági sormunka magában foglalja a kémény és az összekötő elem ellenőrzését, tisztítását, a levegő-  utánpótlás ellenőrzését és az ezt befolyásoló műszaki berendezések okozta hatások vizsgálatát, továbbá az égéstermék  paramétereinek ellenőrzését, illetve ahol elő van írva, ott a szén-monoxid-érzékelő működőképességének ellenőrzését is. A  sormunkába nem tartozó tevékenységekért változatlanul fizetni kell.

 

 Természetesen lehetőség van arra is, hogy valaki az ingyenes sormunkán túli kéményellenőrzést vagy tisztítást rendeljen meg. Ezt a  1818-as telefonszámon, azon belül a 9-es, majd az 1-es menüpont kiválasztásával elérhető ügyfélszolgálaton teheti meg. A két  kötelező sormunka között megrendelt ellenőrzés és a sormunkába nem tartozó munkák elvégzése költségtérítés terhére történik. A  kéménysepréssel kapcsolatos információk elérhetők a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS - TÜDŐSZŰRÉS 2016. NOVEMBER 11. ; NOVEMBER 14.
Hírek

tudoszures_2016.jpg

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS - MINDENSZENTEK IDEJÉRE VONATKOZÓAN !
Hírek

 

TISZTELT MEGEMLÉKEZŐK !


rendorseg_logo_png.pngMINDENSZENTEK ALATT A LAKOSSÁG SZÉLES RÉTEGEI KERESIK FEL HALOTTAIKRA TÖRTÉNŐ MEGEMLÉKEZÉS CÉLJÁBÓL, A TEMETŐKET.

SAJNOS A MEGEMLÉKEZÉSEK MEGHITT CSENDJÉT GYAKORTA TÖRI MEG A  LELKIISMERETLEN TOLVAJOK, TEMETŐKBE LÁTOGATÓK ÉRTÉKEIT CÉLZÓ TÁMADÁSA, EZÉRT KÉRJÜK, HOGY

VIGYÁZZANAK ÉRTÉKEIKRE !

 A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG FOKOZOTT RENDŐRI JELENLÉTTEL TÖREKSZIK BIZTOSÍTANI A TEMETŐKBE LÁTOGATÓK NYUGALMÁT, BIZTONSÁGÁT!

KÉRJÜK, HOGY MAGATARTÁSÁVAL, SZOKÁSAIVAL NE SEGÍTSE ELŐ ÉRTÉKTÁRGYAINAK ELTULAJDONÍTÁSÁT !

 A GÉPKOCSIBÓL TÖRTÉNŐ LOPÁS MEGELŐZÉSE ÉS FELDERÍTÉSE ÉRDEKÉBEN :

LEHETŐLEG OLYAN HELYRE PARKOLJUNK LE, AMELY HELYET VIZUÁLISAN FELÜGYELNI TUDUNK ÉS KERÜLJÜK AZ ELDUGOTT, FORGALMATLAN PARKOLÓHELYEKET !

AZ UTASTÉRBEN LÁTHATÓ HELYEN NE HAGYJUNK ÉRTÉKEKET, IRATOKAT !

A GÉPKOCSI AUDIO BERENDEZÉSEIT LEGALÁBB TAKARJUK LE !

A GÉPKOCSI NYÍLÁSZÁRÓIT A ZÁRTSÁG TEKINTETÉBEN ÉS A BIZONYOSSÁG ÉRDEKÉBEN AKÁR TÖBBSZÖR IS ELLENŐRIZZÜK LE !

A GÉPKOCSI VAGYONBIZTONSÁGI BERENDEZÉSEIT KAPCSOLJUK BE !

JEGYEZZÜK FEL A GÉPKOCSINK MELLETT PARKOLÓ, VALAMINT A PARKOLÓ KÖRNYEZETÉBEN KÖZLEKEDŐ, GYANÚSAN VISELKEDŐ SZEMÉLYEK ÁLTAL HASZNÁLT, JÁRMŰVEK FORGALMI RENDSZÁMÁT !

HA MEGTÖRTÉNT A BAJ ÉS A GÉPKOCSIJÁBÓL ÉRTÉKEKET LOPTAK EL VAGY MÁS A BIZTONSÁGÁT SÉRTŐ CSELEKMÉNY SÉRTETTJÉVÉ VÁLT:

NE VÁLTOZTASSA MEG A HELYSZÍN ÁLLAPOTÁT !

AZONNAL ÉRTESÍTSE A LEGKÖZELEBBI RENDŐRT, RENDŐRI SZERVET ! (112)

A RENDŐRSÉG HELYSZÍNRE ÉRKEZÉSÉIG TÖREKEDJÜNK A HELYSZÍN KÖZELÉBEN TARTÓZKODÓKTÓL MINÉL TÖBB INFORMÁCIÓT BESZEREZNI !

A MEGELŐZÉS MINDANNYIUNK ÉRDEKE !

 

                                                            Nagykátai Rendőrkapitányság

 

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM A TÁPIÓ-VIDÉKI NATÚRPARKRÓL
Hírek

 

 

 

Tájékoztató fórum a Tápió-vidéki Natúrparkról

Idén februárban a Tápió Közalapítvány a helyi önkormányzatokkal együttműködve elkezdte egy helyi natúrpark létrehozásának tervezését, mely a tápió menti térség meghatározó projektje lehet a jövőben. Magáról a natúrparkokról és a helyi kezdeményezésről a www.hajtapartja.hu/naturpark oldalon olvashat bővebben.

civil_forum_nagykata.jpg

 A natúrparkok fontos szereplői a működő civil szervezetek (hagyományőrzők, néptáncosok, faluszépítők, környezet- és  természetvédők, lovasok, stb) a vendéglátók (éttermek, szállások), a bemutatóhelyek (múzeumok, tájházak), a helyi termelők és  termékeik (méz, lekvár, sajt, bor, pálinka, hús, zöldség, gyümölcs, pékáru, stb), a helyi kézművesek (fazekas, hímző, kosárfonó,  fafaragó, szappankészítő, stb) és az egyéb turisztikai szolgáltatók (erdei iskola, táborhely, lovarda, horgásztó, stb). Ezért a tervezési  folyamatokba szeretnénk őket is bevonni.

 A Tápió-vidék Natúrpark terveinek bemutatására novemberben tájékoztató fórumokat szervezünk a térség 3 városában (Sülysáp,  Nagykáta, Tápiószele), ahová szeretettel várjuk a fent felsorolt szervezetek képviselőit és az érdeklődő lakosokat is. 

 

 1. találkozó: Sülysáp, 2016. nov. 9. 18 óra, Polgármesteri Hivatal (Szt. István tér)

 2. találkozó: Nagykáta, 2016. nov. 15. 18 óra, Városi Könyvtár (Dózsa Gy. u. 15.)

 3. találkozó: Tápiószele, 2016. nov. 22. 18 óra, Művelődési Ház (Posta u. 2.)

 

 A találkozókon bemutatjuk az eddigi fejleményeket is, valamint egy fórumbeszélgetés keretében beszélgetünk a civil szervezetek,  helyi termelők, kézművesek, vendéglátósok előtt álló lehetőségekről a natúrpark keretében. Kérjük, hogy addig gondolkodjanak,  hogy az Önök szervezete milyen elképzelést, fejlesztést szeretne megvalósítani a következő időszakban, ami a natúrparkhoz  kapcsolható! A létszám tervezése érdekében kérjük, jelezzen vissza az info@hajtapartja.hu címen, hogy melyik találkozóra jönne!  És ha van olyan ismerőse, akit érdekelhet a téma, kérjük, ossza meg vele a felhívást!

 

Köszönettel:

Antalicz Csaba és Kun Szilárd

Tápió Közalapítvány

MEGHÍVÓ KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. OKTÓBER 26-I ÜLÉSÉRE
Hírek

Szentlőrinckáta Község

Polgármestere

 

M e g h í v ó

 

Szentlőrinckáta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. október 26-án (szerdán) 16.00 órai kezdettel rendes, nyílt ülését tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Helye:    Szentlőrinckáta Község Önkormányzata tanácskozó terme

             Szentlőrinckáta, Arany János u. 26.

Napirendi javaslat:

1/ Tájékoztató a két ülés között történt fontosabb eseményekről, intézkedésekről 

Előadó: Nagy István polgármester

2/ Tájékoztató a fogorvosi tevékenységről

            Előadó: Dr. Soltész László fogszakorvos 

3/ Tájékoztató a gyógyszerészi tevékenységről

            Előadó: György Izabella szakgyógyszerész

4/ Előterjesztés a szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről szóló önkormányzati rendelet megalkotására (később kerül postázásra)

         Előadó: Langó Zsuzsanna aljegyző

5/ Egyebek

 

Szentlőrinckáta, 2016. október 20.

 

                                                                                              Nagy István s.k.

                                                                                                  polgármester

Galéria
Szavazás
Nincs elérhető szavazás
Támogatott projektek
EU
6,053,113 egyedi látogató